Kókuszkrémes palacsinta recept
Hozzávalók:
A palacsintához:
- 35 dkg liszt
- 5 dl tej
- 2 dl szóda
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - egy csipet só
- ízlés szerint lehet bele tenni cukrot kb 1 evőkanálnyi
- 7 dkg olvasztott vaj
A kókuszkrémhez:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 evőkanál liszt vagy keményitő
- 2,5 dl tej
- 2,5 dl kókuszkrém vagy kókusztej
- 10 dkg kókuszreszelék
- ízlés szerint cukor
- 3 cl kókuszlikőr
A csokiöntethez:
- 2 evőkanál magas kakaóvaj tartalmú kakaópor
- 2 evőkanál porcukor
- 4 evőkanál tej
- 5 dkg 80% étcsoki
- 5 cl rum (opcionális)
Elkészítése:
A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük. Fél órát pihentetjük, majd, ha még szükséges, tejjel vagy szódával hígítjuk.
Kisütjük a palacsintákat.
A krémehz a tojássárgáját a lisztel vagy keményítővel simára keverjük, majd hozzáönjük a kétféle tejet és puding sűrűségűre főzzük. A kókuszreszeléket akkor adjuk hozzá, amikor félig besűrűsödött a krémünk.
Az elkészült krémhez adjuk hozzá a kókuszlikőrt. A kisült palacsintákat kenjük meg a kókuszkrémmel, majd tekerjük fel jó szorosan.
Az öntethez a száraz anyagokat egy edénybe tesszük. Hozzáadunk egy kevés tejet és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a maradék tejet, majd alacsony hőfokon sűrűre főzzük. Belekeverjük az apró darabokra vágott étcsokoládét a forró csokiöntetbe és addig keverjük amig a csoki felolvad. Ha használunk rumot, akkor azt is keverjük bele, amikor az étcsoki darabokat tesszük az öntetbe.
A betekert palacsintákát locsoljuk meg a csokiöntettel és tálaljuk melegen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









