Hozzávalók:
A palacsintához:
A kókuszkrémhez:
A csokiöntethez:
Elkészítése:
A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük. Fél órát pihentetjük, majd, ha még szükséges, tejjel vagy szódával hígítjuk.
Kisütjük a palacsintákat.
A krémehz a tojássárgáját a lisztel vagy keményítővel simára keverjük, majd hozzáönjük a kétféle tejet és puding sűrűségűre főzzük. A kókuszreszeléket akkor adjuk hozzá, amikor félig besűrűsödött a krémünk.
Az elkészült krémhez adjuk hozzá a kókuszlikőrt. A kisült palacsintákat kenjük meg a kókuszkrémmel, majd tekerjük fel jó szorosan.
Az öntethez a száraz anyagokat egy edénybe tesszük. Hozzáadunk egy kevés tejet és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a maradék tejet, majd alacsony hőfokon sűrűre főzzük. Belekeverjük az apró darabokra vágott étcsokoládét a forró csokiöntetbe és addig keverjük amig a csoki felolvad. Ha használunk rumot, akkor azt is keverjük bele, amikor az étcsoki darabokat tesszük az öntetbe.
A betekert palacsintákát locsoljuk meg a csokiöntettel és tálaljuk melegen.