Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Királyi palacsinta recept

Királyi palacsinta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Palacsinta tésztához: (26 cm-es serpenyőben sütve) 6 db palacsintához:

    • 180 g finomliszt
    • 2 dl tej
    • 1,5 dl szódavíz
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 evőkanál étolaj

    Töltéshez:

    • 40 dkg csirkemellfilé
    • 20 dkg karfiol

    A mártáshoz:

    • 5 dkg vaj
    • 5 evőkanál liszt
    • 5 dl tej
    • szerecsendió
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek tejföl
    • csipet só

    Továbbá:

    • 20 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A palacsinta hozzávalóit összekeverjük, a szokásosnál sűrűbb legyen, majd a palacsintákat kisütjük.

    A csirkemellet apró darabokra felszeljük, egy kevés olajon megpirítjuk, sóval, borssal ízesítjük.

    A mártást elkészítjük. A vajon a lisztet zsemleszínűre pirítjuk, a tejjel simára keverjük, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük és sűrűre felfőzzük. A tűzről levéve langyosra hűtjük, a tojással, tejföllel simára keverjük.

    A karfiolrózsákat enyhén sós vízben félpuhára főzzük, majd lecsepegtetjük.

    A palacsinták betöltése: a palacsintát megkenjük a mártással, szórunk rá reszelt sajtot, a csirkehúsból teszünk rá, majd a karfiolt és megszórjuk reszelt sajttal. 4-be hajtjuk, olajjal kikent tepsibe tesszük, mártást csurgatunk rá és megszórjuk reszelt sajttal. A többi palacsintánál is így járunk el.

    200 fokra melegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük. Annyira finom lett, olyan dubarry csirkével töltött palacsinta. Saját találmány.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá