Királyi palacsinta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Palacsinta tésztához: (26 cm-es serpenyőben sütve) 6 db palacsintához:

  • 180 g finomliszt
  • 2 dl tej
  • 1,5 dl szódavíz
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál étolaj

Töltéshez:

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg karfiol

A mártáshoz:

  • 5 dkg vaj
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 dl tej
  • szerecsendió
  • 1 tojás
  • 2 ek tejföl
  • csipet só

Továbbá:

  • 20 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A palacsinta hozzávalóit összekeverjük, a szokásosnál sűrűbb legyen, majd a palacsintákat kisütjük.

A csirkemellet apró darabokra felszeljük, egy kevés olajon megpirítjuk, sóval, borssal ízesítjük.

A mártást elkészítjük. A vajon a lisztet zsemleszínűre pirítjuk, a tejjel simára keverjük, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük és sűrűre felfőzzük. A tűzről levéve langyosra hűtjük, a tojással, tejföllel simára keverjük.

A karfiolrózsákat enyhén sós vízben félpuhára főzzük, majd lecsepegtetjük.

A palacsinták betöltése: a palacsintát megkenjük a mártással, szórunk rá reszelt sajtot, a csirkehúsból teszünk rá, majd a karfiolt és megszórjuk reszelt sajttal. 4-be hajtjuk, olajjal kikent tepsibe tesszük, mártást csurgatunk rá és megszórjuk reszelt sajttal. A többi palacsintánál is így járunk el.

200 fokra melegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük. Annyira finom lett, olyan dubarry csirkével töltött palacsinta. Saját találmány.