Kefires vaníliakrémes rakott palacsinta recept

Hozzávalók:
A palacsintákhoz:
- 2 pohár natúr kefir
- 2 pohár liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS egészben
- 2 kanál olaj
- 2 evőkanál cukor
- másfél dl víz
- fél csomag sütőpr
- késhegynyi szódabikarbóna
- pici só
Krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 25 dkg margarin
- 1 cs vaníliás cukor
- 25 dkg porcukor
Palacsinta töltelékhez:
- 3 evőkanál kakaópor
- 3 evőkanál kristálycukor
Díszítéshez:
- tejszínhab, csokipasztilla, vagy tetszőlegesen bármi, de el is hagyható
Elkészítése:
A palacsinta tészta hozzávalóit egy tálban a száraz anyagokkal kezdve összekeverjük, majd a többi anyaggal csomómentesre keverjük és félretesszük.
A krémhez elkészítjük a pudingot szokott módon, majd hagyjuk kihűlni, közben kihabosítjuk a margarint a por és vaníliás cukorral.
A kihűlt pudingot csomómentesre keverjük a margarinos krémmel, majd felhasználásig hűtőbe tesszük.
Miután megvannak a palacsintáink, megszórjuk a kakaós-cukorral, feltekerjük és mindegyiket 3-ba vágjuk.
Sütőpapírral kibélelünk egy kisebb tortaformát vagy lábast, majd körbe-körbe rakosgatjuk a palacsinta darabokat, minden sor után megkenve a krémmel és addig folytatjuk míg el nem fogynak az alapanyagok.
A képen látható, hogy a harmadik sor állítva van körbe rakva, így jobban mutat.
Feltétlen hűtőben kell pihentetni legalább fél napot, hogy össze érjenek az ízek és szépen szeletelhető legyen.
Teteje tetszőlegesen díszíthető.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »