Kakaós palacsinta gesztenyés töltelékkel recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Palacsinta:
- 20 dkg finomliszt
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl tej
- 2 dl szódavíz
- 1 csipet só
- 4 ek napraforgó olaj
Töltelék:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 25 dkg mascarpone
- 1 ek rum
- 2 ek porcukor
Elkészítése:
Palacsinta készítése:
A lisztet és a kakaóport egy tálba tesszük. A tojásokat beleütjük, majd a tejjel simára keverjük.
Csak ezután hígítjuk szódavízzel. Megsózzuk, és az olajat is beleöntjük. 15 percig pihentetjük, majd egyesével kisütjük.
Töltelék készítése:
A gesztenyemasszát a mascarponével, a rummal és a porcukorral kikeverjük, és a palacsintákat megtöltjük vele.
A kakaós palacsinta gesztenyés töltelékkel kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 218 kcal
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 23 g
Zsír: 12 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 23 g
Zsír: 12 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.