Kakaós palacsinta gesztenyés töltelékkel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Palacsinta:

  • 20 dkg finomliszt
  • 3 ek cukrozatlan kakaópor
  • 2 tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl szódavíz
  • 1 csipet só
  • 4 ek napraforgó olaj

Töltelék:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 ek rum
  • 2 ek porcukor

Elkészítése:

Palacsinta készítése:

A lisztet és a kakaóport egy tálba tesszük. A tojásokat beleütjük, majd a tejjel simára keverjük.
Csak ezután hígítjuk szódavízzel. Megsózzuk, és az olajat is beleöntjük. 15 percig pihentetjük, majd egyesével kisütjük.

Töltelék készítése:

A gesztenyemasszát a mascarponével, a rummal és a porcukorral kikeverjük, és a palacsintákat megtöltjük vele.