Japán palacsinta (dorayaki) recept

Hozzávalók:
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 28 dkg finomliszt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál méz
- kevés víz
- pár csepp olaj
Elkészítése:
A vízben feloldjuk a szódabikarbónát.
A tojásokat a cukorral kihabosítjuk (fehéredésig keverjük), majd a mézet, szódabikarbónás vizet is hozzáadjuk és jól elkeverjük.
Hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre dolgozzuk a masszát, majd annyi vízzel hígítjuk, hogy a palacsintatésztánál kissé sűrűbb legyen a massza.
Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, majd 2-3 evőkanálnyi masszát teszünk bele és elkezdjük sütni. amikor már a szélén megjelennek a buborékok, akkor egy lapáttal alányúlunk és megfordítjuk, majd 1-2 perc alatt megsütjük a másik oldalát is.
Ízlés szerinti krémmel, lekvárral tálalhatjuk, vagy 2-2-őt meg is tölthetünk. A japánok eredetileg édes vörösbab krémmel fogyasztják.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »