Húsos palacsinta recept
Hozzávalók:
Palacsinta:
- 40 dkg liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl étolaj
- 1 kk só
- 1,5 dl tej
- szódavíz
Töltelék:
- 50 dkg darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 dl étolaj
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 kk oregánó vagy bazsalikom
- 1 kis doboz paradicsompüré
- só és őrölt bors
- 1 ek zsemlemorzsa
- 1 nagy doboz tejföl
- 5 dkg reszelt sajt (Elhagyható!)
Elkészítése:
A palacsinta alapanyagaiból palacsintatésztát keverünk, amihez a szóda hozzáadásával szabályozzuk a sűrűséget. Hagyományos módon kisütjük a palacsintákat.
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és az olajon megfonnyasszuk, hozzátesszük a darált húst, a zúzott fokhagymát és kis lángon, folytonosan kevergetve megpároljuk a húst. Beletesszük a fűszereket, a pürét, öntünk rá kb 1 dl vizet, jól elkeverjük és addig pároljuk tovább, amíg a nagyja levet elfővi, ez kb 15-20 perc. Ha íztelen, a végén még sózhatunk rajta.
Hagyjuk kissé langyosra visszahűlni, ezalatt is sűrűsödik picit a töltelék.
A tepsit vagy tűzálló tálat olajjal kikenjük, beszórjuk zsemlemorzsával és a hússal töltött, majd feltekert palacsintákat végigsorakoztatjuk, a végén megkenjük a tetejét a kikevert tejföllel, gazdagíthatjuk reszelt sajttal is, de nem feltétlen kötelező és betoljuk az előmelegített 180 fokos sütőbe 15-20 percre, amíg kicsit megpirul a tejföl.
Tipp:
Készítettem már maradék bolognai-ból is és szuper finom volt! :)