Habos-krémes palacsinta recept
Hozzávalók:
Palacsinta:
- 15 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 dl tej
- 1 dl szóda
- csipet cukor
- csipet só
- olaj a sütéshez
Töltelék:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 7 dl tej
- ízlés szerint cukor
- 3 dl habtejszín
- erdei gyümölcs és mentalevelek
Elkészítése:
A tejben elkeverjük a pudingport csomómentesre a cukorral, majd felfőzzük. Többször átkeverve kihűtjük.
A tészta hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd kevés olajon kisütjük a szokott módon a palacsintákat.
A tejszínt kemény habbá verjük.
A palacsintára kenünk a pudingos krémből és a tejszínből, majd háromszögre hajtjuk és gyümölcsökkel, mentalevelekkel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »










