Gundel palacsinta recept

Hozzávalók:
Palacsinta (10-12 db)
- 15 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3,5 dl tej/szóda
- 1 kk cukor
- késhegynyi só
- 1 ek olaj
- sütéshez olaj
Töltelék:
- 10 ek darált dió
- 5 ek porcukor
- 2 ek mazsola
- 1 dl rum
- 1 dl tejszín
Csokiöntet:
- 5 dkg étcsokoládé
- 1 kk vaj
- 0,5 dl tejszín
- 1 ek porcukor
Elkészítése:
Palacsinta készítése:
A tojást a cukorral, a sóval és az olajjal jól kikeverjük, majd váltakozva hozzáadjuk a lisztet és a folyadékot. (Készíthetjük csak tejjel, vagy tej és szóda keverékével is.) Csomómentesre keverjük, kicsit hagyjuk pihenni a tésztát.
A palacsintasütőt kevés olajjal kikenjük, felforrósítjuk, majd 1 merőkanál tésztát egyenletesen eloszlatunk benne. Megsütjük az egyik oldalát, majd megfordítjuk, és a másikat is sütjük kis ideig. Tányérra szedjük. A maradék tésztával is ugyanígy járunk el.
Töltelék készítése:
A diót a cukorral, a mazsolával, a rummal és a tejszínnel összekeverjük.
Összeállítás:
A kikevert töltelékkel töltsük meg a palacsintákat, hajtsuk félbe, majd újra félbe, így kapunk háromszög alakot.
A csokoládét olvasszuk fel egy kis vajjal, majd adjuk hozzá a tejszínt és a cukrot, végül még melegen öntsük le a megtöltött palacsintákat.
A gundel palacsinta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 24 g
Zsír: 17 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »