Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gundel palacsinta recept

Gundel palacsinta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Palacsinta (10-12 db)

    • 15 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3,5 dl tej/szóda
    • 1 kk cukor
    • késhegynyi só
    • 1 ek olaj
    • sütéshez olaj

    Töltelék:

    • 10 ek darált dió
    • 5 ek porcukor
    • 2 ek mazsola
    • 1 dl rum
    • 1 dl tejszín

    Csokiöntet:

    • 5 dkg étcsokoládé
    • 1 kk vaj
    • 0,5 dl tejszín
    • 1 ek porcukor

    Elkészítése:

    Palacsinta készítése:

    A tojást a cukorral, a sóval és az olajjal jól kikeverjük, majd váltakozva hozzáadjuk a lisztet és a folyadékot. (Készíthetjük csak tejjel, vagy tej és szóda keverékével is.) Csomómentesre keverjük, kicsit hagyjuk pihenni a tésztát.

    A palacsintasütőt kevés olajjal kikenjük, felforrósítjuk, majd 1 merőkanál tésztát egyenletesen eloszlatunk benne. Megsütjük az egyik oldalát, majd megfordítjuk, és a másikat is sütjük kis ideig. Tányérra szedjük. A maradék tésztával is ugyanígy járunk el.

    Töltelék készítése:

    A diót a cukorral, a mazsolával, a rummal és a tejszínnel összekeverjük.

    Összeállítás:

    A kikevert töltelékkel töltsük meg a palacsintákat, hajtsuk félbe, majd újra félbe, így kapunk háromszög alakot.

    A csokoládét olvasszuk fel egy kis vajjal, majd adjuk hozzá a tejszínt és a cukrot, végül még melegen öntsük le a megtöltött palacsintákat.

    A gundel palacsinta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 301 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 24 g
    Zsír: 17 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá