Gundel palacsinta recept

Hozzávalók:
Palacsinta (10-12 db)
- 15 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3,5 dl tej/szóda
- 1 kk cukor
- késhegynyi só
- 1 ek olaj
- sütéshez olaj
Töltelék:
- 10 ek darált dió
- 5 ek porcukor
- 2 ek mazsola
- 1 dl rum
- 1 dl tejszín
Csokiöntet:
- 5 dkg étcsokoládé
- 1 kk vaj
- 0,5 dl tejszín
- 1 ek porcukor
Elkészítése:
Palacsinta készítése:
A tojást a cukorral, a sóval és az olajjal jól kikeverjük, majd váltakozva hozzáadjuk a lisztet és a folyadékot. (Készíthetjük csak tejjel, vagy tej és szóda keverékével is.) Csomómentesre keverjük, kicsit hagyjuk pihenni a tésztát.
A palacsintasütőt kevés olajjal kikenjük, felforrósítjuk, majd 1 merőkanál tésztát egyenletesen eloszlatunk benne. Megsütjük az egyik oldalát, majd megfordítjuk, és a másikat is sütjük kis ideig. Tányérra szedjük. A maradék tésztával is ugyanígy járunk el.
Töltelék készítése:
A diót a cukorral, a mazsolával, a rummal és a tejszínnel összekeverjük.
Összeállítás:
A kikevert töltelékkel töltsük meg a palacsintákat, hajtsuk félbe, majd újra félbe, így kapunk háromszög alakot.
A csokoládét olvasszuk fel egy kis vajjal, majd adjuk hozzá a tejszínt és a cukrot, végül még melegen öntsük le a megtöltött palacsintákat.
A gundel palacsinta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 24 g
Zsír: 17 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »