Hozzávalók:
Palacsinta (10-12 db)
Töltelék:
Csokiöntet:
Elkészítése:
A tojást a cukorral, a sóval és az olajjal jól kikeverjük, majd váltakozva hozzáadjuk a lisztet és a folyadékot. (Készíthetjük csak tejjel, vagy tej és szóda keverékével is.) Csomómentesre keverjük, kicsit hagyjuk pihenni a tésztát.
A palacsintasütőt kevés olajjal kikenjük, felforrósítjuk, majd 1 merőkanál tésztát egyenletesen eloszlatunk benne. Megsütjük az egyik oldalát, majd megfordítjuk, és a másikat is sütjük kis ideig. Tányérra szedjük. A maradék tésztával is ugyanígy járunk el.
A diót a cukorral, a mazsolával, a rummal és a tejszínnel összekeverjük.
A kikevert töltelékkel töltsük meg a palacsintákat, hajtsuk félbe, majd újra félbe, így kapunk háromszög alakot.
A csokoládét olvasszuk fel egy kis vajjal, majd adjuk hozzá a tejszínt és a cukrot, végül még melegen öntsük le a megtöltött palacsintákat.