Gundel palacsinta recept
Hozzávalók:
A palacsintához:
- 35 dkg liszt
- 8 dl tej
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél ek só
Mártáshoz:
- 10 dkg csokoládé
- 3 dkg kakaópor
- 3 dl tej
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 dkg liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg cukor
- rum ízlés szerint
Töltelékhez:
- 20 dkg darált dió
- 2 dl tej
- 10 dkg cukor
- fél citrom reszelt héja
- rum ízlés szerint
- 2 dkg mazsola
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük. Fél órát pihentetjük, majd ha még szükséges, tejjel vagy szódával hígítjuk. Kisütjük a palacsintákat.
A diótöltelékhez a cukrot felforraljuk a tejjel, majd hozzáadjuk a mazsolát, a reszelt citromhéjat, a diót és a vaníliás cukrot. A diótölteléket levesszük a tűzről, és fedővel lefedjük. A rumot a tálalás előtt keverjük a töltelékhez.
A csokoládémártáshoz 2 dl tejet felforralunk a csokoládéval. Fémtálban jól összekeverjük a tojássárgákat, a cukrot, a vaníliás cukrot, az átszitált kakaóport, a lisztet és az 1 dl hideg tejet. A felforralt tejet habverővel állandóan keverve vékony sugárban hozzáadjuk a tálban levő anyagokhoz, majd vízfürdőre helyezve forráspontig kevergetjük. A rumot szintén tálalás előtt adjuk hozzá.
A palacsintákat megtöltjük a diótöltelékkel, leöntjük a csokoládémártással, végül porcukorral megszórjuk.