Gundel palacsinta recept

Hozzávalók:
A palacsintához:
- 35 dkg liszt
- 8 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél ek só
Mártáshoz:
- 10 dkg csokoládé
- 3 dkg kakaópor
- 3 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 dkg liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg cukor
- rum ízlés szerint
Töltelékhez:
- 20 dkg darált dió
- 2 dl tej
- 10 dkg cukor
- fél citrom reszelt héja
- rum ízlés szerint
- 2 dkg mazsola
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük. Fél órát pihentetjük, majd ha még szükséges, tejjel vagy szódával hígítjuk. Kisütjük a palacsintákat.
A diótöltelékhez a cukrot felforraljuk a tejjel, majd hozzáadjuk a mazsolát, a reszelt citromhéjat, a diót és a vaníliás cukrot. A diótölteléket levesszük a tűzről, és fedővel lefedjük. A rumot a tálalás előtt keverjük a töltelékhez.
A csokoládémártáshoz 2 dl tejet felforralunk a csokoládéval. Fémtálban jól összekeverjük a tojássárgákat, a cukrot, a vaníliás cukrot, az átszitált kakaóport, a lisztet és az 1 dl hideg tejet. A felforralt tejet habverővel állandóan keverve vékony sugárban hozzáadjuk a tálban levő anyagokhoz, majd vízfürdőre helyezve forráspontig kevergetjük. A rumot szintén tálalás előtt adjuk hozzá.
A palacsintákat megtöltjük a diótöltelékkel, leöntjük a csokoládémártással, végül porcukorral megszórjuk.
Tipp:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »