Gundel palacsinta recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 13 dkg liszt
- 0,5 l tej
- 1 dl szódavíz
- 6 dkg csokoládé
- 2 dkg kakaópor
- vaníliás cukor
- 4 cl rum
- 13 dkg darált dió
- fél citrom
- 2 dkg mazsola
- 6 dkg cukor
Elkészítése:
Palacsinta:
Tojás, tej, szóda, liszt, só, cukor hozzáadási sorrendben sima, habtejszín állagú masszát készítünk. Majd 5-10 perc pihentetés után forró, olajozott serpenyőben kisütjük vékonyan adagolva.
Diókrém:
cukros tejet forralunk, ebbe reszelt citromhéjat, diót darálva, vaníliás cukrot és mazsolát teszünk, aztán lefedjük. A rumot tálalás előtt keverjük hozzá, hogy az aromája megmaradjon.
Csokoládémártás:
A csoki darabokat vízben felolvasztjuk, majd liszttel besűrűsítjük, ízlés szerint cukrozzuk. Hogy fényesebb legyen, rakhatunk bele egy pici olajat.
A palacsintákat kb. 2 mm vastagságban töltjük, háromszög alakúra hajtjuk és bevonjuk a csokoládémártással.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.