Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gundel palacsinta recept

Gundel palacsinta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 13 dkg liszt
    • 0,5 l tej
    • 1 dl szódavíz
    • 6 dkg csokoládé
    • 2 dkg kakaópor
    • vaníliás cukor
    • 4 cl rum
    • 13 dkg darált dió
    • fél citrom
    • 2 dkg mazsola
    • 6 dkg cukor

    Elkészítése:

    Palacsinta:

    Tojás, tej, szóda, liszt, só, cukor hozzáadási sorrendben sima, habtejszín állagú masszát készítünk. Majd 5-10 perc pihentetés után forró, olajozott serpenyőben kisütjük vékonyan adagolva.

    Diókrém:

    cukros tejet forralunk, ebbe reszelt citromhéjat, diót darálva, vaníliás cukrot és mazsolát teszünk, aztán lefedjük. A rumot tálalás előtt keverjük hozzá, hogy az aromája megmaradjon.

    Csokoládémártás:

    A csoki darabokat vízben felolvasztjuk, majd liszttel besűrűsítjük, ízlés szerint cukrozzuk. Hogy fényesebb legyen, rakhatunk bele egy pici olajat.

    A palacsintákat kb. 2 mm vastagságban töltjük, háromszög alakúra hajtjuk és bevonjuk a csokoládémártással.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá