Gundel palacsinta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 13 dkg liszt
  • 0,5 l tej
  • 1 dl szódavíz
  • 6 dkg csokoládé
  • 2 dkg kakaópor
  • vaníliás cukor
  • 4 cl rum
  • 13 dkg darált dió
  • fél citrom
  • 2 dkg mazsola
  • 6 dkg cukor

Elkészítése:

Palacsinta:

Tojás, tej, szóda, liszt, só, cukor hozzáadási sorrendben sima, habtejszín állagú masszát készítünk. Majd 5-10 perc pihentetés után forró, olajozott serpenyőben kisütjük vékonyan adagolva.

Diókrém:

cukros tejet forralunk, ebbe reszelt citromhéjat, diót darálva, vaníliás cukrot és mazsolát teszünk, aztán lefedjük. A rumot tálalás előtt keverjük hozzá, hogy az aromája megmaradjon.

Csokoládémártás:

A csoki darabokat vízben felolvasztjuk, majd liszttel besűrűsítjük, ízlés szerint cukrozzuk. Hogy fényesebb legyen, rakhatunk bele egy pici olajat.

A palacsintákat kb. 2 mm vastagságban töltjük, háromszög alakúra hajtjuk és bevonjuk a csokoládémártással.