Gundel palacsinta recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 2 dl főzőtejszín
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál porcukor
- 3-4 evőkanál liszt
- 1 dl szénsavas ásványvíz
- 1 evőkanál étolaj
- 1 kávéskanál vanilia aroma
- só
- 1 mokkáskanál sütőpor
Töltelék:
- 10 evőkanál darált dió
- 5 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaniliás cukor
- 2 evőkanál mazsola
- ízlés szerint rum vagy rumaroma
- 1 dl habtejszín
Öntet:
- 1 tábla étcsokoládé (100 g)
- 2-3 evőkanál vaj
- 1 evőkanál porcukor
- 1 dl habtejszín
Elkészítése:
A tojásokat keverjük össze a porcukorral, egy csipet sóval, a vanília aromával, a tejszínnel és a szénsavas ásványvízzel.
Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet és egy evőkanál olajat. Addig keverjük, hogy egy sima állagú, nem túl sűrű palacsintatésztát kapjunk (keverés közben, ha szükséges, akkor még adjunk hozzá ásványvizet).
Ezután olajjal kikent palacsintasütőben süssük ki a palacsintákat.
A töltelék hozzávalóit tegyük bele egy tálba, majd alaposan keverjük össze (ízlés szerint tehetünk bele több cukrot és rumot).
A kisült palacsintákat töltsük meg a diós töltelékkel, majd hajtogassuk mindegyiket háromszög alakúra.
A csokoládét olvasszuk fel gőzfürdő fölött, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót és keverjük simára. Tálalás előtt a megtöltött palacsintákat helyezzük rá egy tányérra, majd ízlés szerint csorgassuk meg a csokoládés öntettel.
Tejszínhabbal díszíthetjük!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »