Gundel palacsinta recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 2 dl főzőtejszín
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál porcukor
- 3-4 evőkanál liszt
- 1 dl szénsavas ásványvíz
- 1 evőkanál étolaj
- 1 kávéskanál vanilia aroma
- só
- 1 mokkáskanál sütőpor
Töltelék:
- 10 evőkanál darált dió
- 5 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaniliás cukor
- 2 evőkanál mazsola
- ízlés szerint rum vagy rumaroma
- 1 dl habtejszín
Öntet:
- 1 tábla étcsokoládé (100 g)
- 2-3 evőkanál vaj
- 1 evőkanál porcukor
- 1 dl habtejszín
Elkészítése:
A tojásokat keverjük össze a porcukorral, egy csipet sóval, a vanília aromával, a tejszínnel és a szénsavas ásványvízzel.
Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet és egy evőkanál olajat. Addig keverjük, hogy egy sima állagú, nem túl sűrű palacsintatésztát kapjunk (keverés közben, ha szükséges, akkor még adjunk hozzá ásványvizet).
Ezután olajjal kikent palacsintasütőben süssük ki a palacsintákat.
A töltelék hozzávalóit tegyük bele egy tálba, majd alaposan keverjük össze (ízlés szerint tehetünk bele több cukrot és rumot).
A kisült palacsintákat töltsük meg a diós töltelékkel, majd hajtogassuk mindegyiket háromszög alakúra.
A csokoládét olvasszuk fel gőzfürdő fölött, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót és keverjük simára. Tálalás előtt a megtöltött palacsintákat helyezzük rá egy tányérra, majd ízlés szerint csorgassuk meg a csokoládés öntettel.
Tejszínhabbal díszíthetjük!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »