Gundel palacsinta

Hozzávalók 4 fő részére

Hozzávalók:
Tészta:

  • 2 dl főzőtejszín
  • 3 tojás
  • 1 evőkanál porcukor
  • 3-4 evőkanál liszt
  • 1 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 kávéskanál vanilia aroma
  • 1 mokkáskanál sütőpor

Töltelék:

  • 10 evőkanál darált dió
  • 5 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaniliás cukor
  • 2 evőkanál mazsola
  • ízlés szerint rum vagy rumaroma
  • 1 dl habtejszín

Öntet:

  • 1 tábla étcsokoládé (100 g)
  • 2-3 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 dl habtejszín