Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fekete erdei meggyes palacsinta recept

Fekete erdei meggyes palacsinta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Palacsinta:

    • 50 dkg liszt
    • 5 dl szénsavas ásványvíz
    • 7 dl tej
    • 4 evőkanál kristálycukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál étolaj
    • csipet só
    • 4 ek holland kakaópor

    Töltelék:

    • 2 dl habtejszín
    • 1 üveg magozott meggybefőtt

    Mártás:

    • 40 dkg magozott meggy
    • 3-4 evőkanál cukor
    • citromhéj
    • kis darab fahéj
    • 2 szem szekfűszeg
    • 1 cspott evőkanál liszt
    • 1 dl vörösbor
    • 1 ek tejföl

    Elkészítése:

    A lisztet, a cukrot, a tojásokat, a sót, a szódavizet és a kakaóport keverőtálba tesszük és simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat. Kisütjük a palacsintákat forró serpenyőben, kevés olajon.

    A tejszínt kamény habbá verjük és összekeverjük alaposan a magozott meggyel. Minden palacsintát megtöltünk ezzel a krémmel.

    A meggyet csipet sóval, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, citromhéjjal ízesített hideg vízben feltesszük főni. A víz éppen csak ellepje a gyümölcsöt. Amikor felforrt, néhány percig főzzük, közben a tejfölt elkeverjük a liszttel, felhígítjuk forró meggylével, behabarjuk vele a mártást és összeforraljuk. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a vörösbort, szűkség szerint cukorral utánaízesítjük,

    A palacsintát a mártással leöntve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá