Fekete erdei meggyes palacsinta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Palacsinta:
- 50 dkg liszt
- 5 dl szénsavas ásványvíz
- 7 dl tej
- 4 evőkanál kristálycukor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál étolaj
- csipet só
- 4 ek holland kakaópor
Töltelék:
- 2 dl habtejszín
- 1 üveg magozott meggybefőtt
Mártás:
- 40 dkg magozott meggy
- 3-4 evőkanál cukor
- citromhéj
- kis darab fahéj
- 2 szem szekfűszeg
- 1 cspott evőkanál liszt
- 1 dl vörösbor
- 1 ek tejföl
Elkészítése:
A lisztet, a cukrot, a tojásokat, a sót, a szódavizet és a kakaóport keverőtálba tesszük és simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat. Kisütjük a palacsintákat forró serpenyőben, kevés olajon.
A tejszínt kamény habbá verjük és összekeverjük alaposan a magozott meggyel. Minden palacsintát megtöltünk ezzel a krémmel.
A meggyet csipet sóval, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, citromhéjjal ízesített hideg vízben feltesszük főni. A víz éppen csak ellepje a gyümölcsöt. Amikor felforrt, néhány percig főzzük, közben a tejfölt elkeverjük a liszttel, felhígítjuk forró meggylével, behabarjuk vele a mártást és összeforraljuk. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a vörösbort, szűkség szerint cukorral utánaízesítjük,
A palacsintát a mártással leöntve tálaljuk.