Diós-almás-csokis palacsintsa recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg finomliszt
- 3 dl tej
- 1 dl szódavíz
- só
- olaj a sütéshez
Töltelék:
- 4 nagyobb alma
- 5 dkg kristálycukor
- ízlés szerint fahéj
- 10 dkg darált dió
- 1 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból palacsintatésztát készítünk, melyből 12 db palacsintát sütünk.
Az almát meghámozzuk, kockákra vágjuk, majd a kétféle cukorral és fahéjjal ízesítve, kevés víz hozzáadásával lekvárszerűvé főzzük, közben kevergetjük. Ha már teljesen megfőtt akkor hozzáadjuk a darált diót és ezzel töltjük meg a palacsintákat.
A csokoládét gőz felett felolvasztjuk és minden palacsinta felét bevonjuk. Tálaláskor dió gerezdekkel díszíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »