Diós-almás-csokis palacsintsa recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
Tészta:
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg finomliszt
- 3 dl tej
- 1 dl szódavíz
- só
- olaj a sütéshez
Töltelék:
- 4 nagyobb alma
- 5 dkg kristálycukor
- ízlés szerint fahéj
- 10 dkg darált dió
- 1 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból palacsintatésztát készítünk, melyből 12 db palacsintát sütünk.
Az almát meghámozzuk, kockákra vágjuk, majd a kétféle cukorral és fahéjjal ízesítve, kevés víz hozzáadásával lekvárszerűvé főzzük, közben kevergetjük. Ha már teljesen megfőtt akkor hozzáadjuk a darált diót és ezzel töltjük meg a palacsintákat.
A csokoládét gőz felett felolvasztjuk és minden palacsinta felét bevonjuk. Tálaláskor dió gerezdekkel díszíthetjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.