Diós-almás-csokis palacsintsa

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:
Tészta:

  • 1 egész tojás
  • 15 dkg finomliszt
  • 3 dl tej
  • 1 dl szódavíz
  • olaj a sütéshez

Töltelék:

  • 4 nagyobb alma
  • 5 dkg kristálycukor
  • ízlés szerint fahéj
  • 10 dkg darált dió
  • 1 csomag vaníliás cukor

Tetejére:

  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból palacsintatésztát készítünk, melyből 12 db palacsintát sütünk.

Az almát meghámozzuk, kockákra vágjuk, majd a kétféle cukorral és fahéjjal ízesítve, kevés víz hozzáadásával lekvárszerűvé főzzük, közben kevergetjük. Ha már teljesen megfőtt akkor hozzáadjuk a darált diót és ezzel töltjük meg a palacsintákat.

A csokoládét gőz felett felolvasztjuk és minden palacsinta felét bevonjuk. Tálaláskor dió gerezdekkel díszíthetjük.