Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csodapalacsinta-torta recept

Csodapalacsinta-torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 14 kakaóval töltött palacsinta
    • 1 kis csomag babapiskóta
    • 1 dl tej
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 4 dl tej
    • 2 ek cukor
    • 1 csomag csokis pudingpor
    • 2 ek cukor
    • 4 dl tej
    • 20 dkg eper
    • 2 dl tejszín
    • 3 dkg porcukor
    • habfixáló

    Elkészítése:

    A kapcsos tortaformába teszem a tejben megforgatott babapiskótákat, és az alját teljesen kirakom vele.

    A vaníliás pudingot az előírtak szerint felfőzöm a 4 dl tejjel és a cukorral. Egyenletesen rákenem a babapiskótára.

    A már megsült, megtöltött, feltekert palacsintákat a vaníliás pudingra rakom úgy, hogy a palacsinták kb. 2 centis végeit levágom. A palacsintákat a tortaforma külső szélétől kör alakban rakom le. Szorosan egymás mellé körbe-körbe.

    Amikor kiraktam, a csokis pudingot is felfőzöm a tejjel és a cukorral, és a palacsintákra egyenletesen rákenem. A csokis pudingra karikákra vágott epret teszek.

    Amikor ez is kész, akkor a tejszínt a habfixálóval és 3 dkg porcukorral habbá verem, és a kihűlt puding tetejére kenem. Erre még apró darabokban rászórom a maradék epret.

    3-4 órát a hűtőben várakozik. Lekapcsolhatom a forma oldalát, de előtte késsel a torta szélét körbevágom, hogy könnyebben lejöjjön. Bármilyen gyümölccsel elkészíthető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá