Csodapalacsinta-torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 14 kakaóval töltött palacsinta
  • 1 kis csomag babapiskóta
  • 1 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 2 ek cukor
  • 1 csomag csokis pudingpor
  • 2 ek cukor
  • 4 dl tej
  • 20 dkg eper
  • 2 dl tejszín
  • 3 dkg porcukor
  • habfixáló

Elkészítése:

A kapcsos tortaformába teszem a tejben megforgatott babapiskótákat, és az alját teljesen kirakom vele.

A vaníliás pudingot az előírtak szerint felfőzöm a 4 dl tejjel és a cukorral. Egyenletesen rákenem a babapiskótára.

A már megsült, megtöltött, feltekert palacsintákat a vaníliás pudingra rakom úgy, hogy a palacsinták kb. 2 centis végeit levágom. A palacsintákat a tortaforma külső szélétől kör alakban rakom le. Szorosan egymás mellé körbe-körbe.

Amikor kiraktam, a csokis pudingot is felfőzöm a tejjel és a cukorral, és a palacsintákra egyenletesen rákenem. A csokis pudingra karikákra vágott epret teszek.

Amikor ez is kész, akkor a tejszínt a habfixálóval és 3 dkg porcukorral habbá verem, és a kihűlt puding tetejére kenem. Erre még apró darabokban rászórom a maradék epret.

3-4 órát a hűtőben várakozik. Lekapcsolhatom a forma oldalát, de előtte késsel a torta szélét körbevágom, hogy könnyebben lejöjjön. Bármilyen gyümölccsel elkészíthető.