Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csőben sült palacsinta gyümölcsdarabokkal recept

Csőben sült palacsinta gyümölcsdarabokkal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg liszt
    • 2 dl tej
    • 3 dl szénsavas ásványvíz
    • 2 ek cukor
    • 0,5 dl olaj
    • csipet só

    Töltelék:

    • 4 ek cukor
    • 1 cs vaníliás pudingpor /főzős/
    • 5 dl tej
    • 5 dkg vaj
    • 1 banán
    • 1 narancs

    Öntet:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl habtejszín
    • 1 cs vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A palacsinta hozzávalóit habverővel összekeverjük.

    A tejből, a cukorból és a pudingporból sűrű pudingot főzünk, és még melegen hozzáadjuk a vajat. A banánt és a narancsot meghámozzuk és kisebb darabokra vágjuk.

    A palacsintákat kisütjük. A kisült palacsintákat egyenként megkenjük a krémmel, eloszlatjuk rajta a gyümölcsöt, szorosan feltekerjük, majd félbevágjuk.

    Egy tűzálló tálat kivajazunk, a palacsintákat kissé egymásra csúsztatva belerakosgatjuk úgy, hogy a vágott felük mind felfelé legyen.

    Az öntethez a tojást elkeverjük a vaníliás cukorral és a tejszínnel, majd ráöntjük a palacsintákra. Előmelegített sütőben 200 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
    Jó étvágyat.

    Tipp:

    Érdemes dupla adagot készíteni így természetesen duplázzuk a hozzávalókat. Ebből az adagból 8-10 egész palacsinta lesz, ki milyen vékonyra süti. Ahol többen vannak ez nem lesz sok, nagyon eteti magát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá