Csőben sült palacsinta gyümölcsdarabokkal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csőben sült palacsinta gyümölcsdarabokkal

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 1 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 3 dl szénsavas ásványvíz
  • 2 ek cukor
  • 0,5 dl olaj
  • csipet só

Töltelék:

  • 4 ek cukor
  • 1 cs vaníliás pudingpor /főzős/
  • 5 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 1 banán
  • 1 narancs

Öntet:

  • 1 tojás
  • 1 dl habtejszín
  • 1 cs vaníliás cukor

Elkészítése:

A palacsinta hozzávalóit habverővel összekeverjük.

A tejből, a cukorból és a pudingporból sűrű pudingot főzünk, és még melegen hozzáadjuk a vajat. A banánt és a narancsot meghámozzuk és kisebb darabokra vágjuk.

A palacsintákat kisütjük. A kisült palacsintákat egyenként megkenjük a krémmel, eloszlatjuk rajta a gyümölcsöt, szorosan feltekerjük, majd félbevágjuk.

Egy tűzálló tálat kivajazunk, a palacsintákat kissé egymásra csúsztatva belerakosgatjuk úgy, hogy a vágott felük mind felfelé legyen.

Az öntethez a tojást elkeverjük a vaníliás cukorral és a tejszínnel, majd ráöntjük a palacsintákra. Előmelegített sütőben 200 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat.

Tipp:

Érdemes dupla adagot készíteni így természetesen duplázzuk a hozzávalókat. Ebből az adagból 8-10 egész palacsinta lesz, ki milyen vékonyra süti. Ahol többen vannak ez nem lesz sok, nagyon eteti magát.