Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csipkepalacsinta recept

Csipkepalacsinta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    Palacsintához

    • 20 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 dl tej
    • 2 evőkanál olaj
    • csipet só

    Öntethez:

    • 250 ml habtejszín (állati)
    • 2 evőkanál cukor
    • 10 dkg étcsokoládé (összetörve)

    Elkészítése:

    Először elkészítjük az öntetet. A habtejszínt egy kis lábasban felforraljuk a cukorral együtt. Amint felforrt, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk az összetört étcsokoládét. Addig keverjük, amíg teljesen sima, fényes csokiöntetet nem kapunk, majd hagyjuk kihűlni.

    A palacsintatésztához a tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejet és az olajat. Fokozatosan belekeverjük a lisztet, és csomómentesre dolgozzuk. Egy csipet sóval ízesítjük, majd a tésztát fél órát pihentetjük.

    A palacsintasütőt előmelegítjük, és a tésztát egy flakonba töltjük. A forró serpenyőben a flakon segítségével mintákat rajzolunk a tésztából, hogy csipkemintás palacsintákat kapjunk. Mindkét oldalukat pár másodperc alatt megsütjük.

    A kész palacsintákat a csokiöntettel kínáljuk, tálaláskor tetszés szerint díszíthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek