Csipkepalacsinta recept

Hozzávalók:
Palacsintához
- 20 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 dl tej
- 2 evőkanál olaj
- csipet só
Öntethez:
- 250 ml habtejszín (állati)
- 2 evőkanál cukor
- 10 dkg étcsokoládé (összetörve)
Elkészítése:
Először elkészítjük az öntetet. A habtejszínt egy kis lábasban felforraljuk a cukorral együtt. Amint felforrt, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk az összetört étcsokoládét. Addig keverjük, amíg teljesen sima, fényes csokiöntetet nem kapunk, majd hagyjuk kihűlni.
A palacsintatésztához a tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejet és az olajat. Fokozatosan belekeverjük a lisztet, és csomómentesre dolgozzuk. Egy csipet sóval ízesítjük, majd a tésztát fél órát pihentetjük.
A palacsintasütőt előmelegítjük, és a tésztát egy flakonba töltjük. A forró serpenyőben a flakon segítségével mintákat rajzolunk a tésztából, hogy csipkemintás palacsintákat kapjunk. Mindkét oldalukat pár másodperc alatt megsütjük.
A kész palacsintákat a csokiöntettel kínáljuk, tálaláskor tetszés szerint díszíthetjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »