Hozzávalók:
Palacsintához
Öntethez:
Elkészítése:
Először elkészítjük az öntetet. A habtejszínt egy kis lábasban felforraljuk a cukorral együtt. Amint felforrt, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk az összetört étcsokoládét. Addig keverjük, amíg teljesen sima, fényes csokiöntetet nem kapunk, majd hagyjuk kihűlni.
A palacsintatésztához a tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejet és az olajat. Fokozatosan belekeverjük a lisztet, és csomómentesre dolgozzuk. Egy csipet sóval ízesítjük, majd a tésztát fél órát pihentetjük.
A palacsintasütőt előmelegítjük, és a tésztát egy flakonba töltjük. A forró serpenyőben a flakon segítségével mintákat rajzolunk a tésztából, hogy csipkemintás palacsintákat kapjunk. Mindkét oldalukat pár másodperc alatt megsütjük.
A kész palacsintákat a csokiöntettel kínáljuk, tálaláskor tetszés szerint díszíthetjük.