Csipkepalacsinta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Palacsintához

  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 4 dl tej
  • 2 evőkanál olaj
  • csipet só

Öntethez:

  • 250 ml habtejszín (állati)
  • 2 evőkanál cukor
  • 10 dkg étcsokoládé (összetörve)

Elkészítése:

Először elkészítjük az öntetet. A habtejszínt egy kis lábasban felforraljuk a cukorral együtt. Amint felforrt, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk az összetört étcsokoládét. Addig keverjük, amíg teljesen sima, fényes csokiöntetet nem kapunk, majd hagyjuk kihűlni.

A palacsintatésztához a tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejet és az olajat. Fokozatosan belekeverjük a lisztet, és csomómentesre dolgozzuk. Egy csipet sóval ízesítjük, majd a tésztát fél órát pihentetjük.

A palacsintasütőt előmelegítjük, és a tésztát egy flakonba töltjük. A forró serpenyőben a flakon segítségével mintákat rajzolunk a tésztából, hogy csipkemintás palacsintákat kapjunk. Mindkét oldalukat pár másodperc alatt megsütjük.

A kész palacsintákat a csokiöntettel kínáljuk, tálaláskor tetszés szerint díszíthetjük.