Családi rakott palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 37*23 cm-es tepsihez:
- 30 db megsütött palacsinta
Töltelék:
- 60 dkg nutella
- 4 cs csokis pudingpor
- 1,8 l tej
- 8-10 ek kristálycukor
- 1 csapott ek kakaópor
- 1 kk őrölt fahéj
Tetejére:
- 2 nagyobb nektarin
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 4,5 dl tej
- 4 ek kristálycukor
- 2 cs tortazselé
- 1 bögre mirelit apró gyümölcs (málna, áfonya, ribizli, eper..stb)
Elkészítése:
Előző nap/este összeállítjuk a palacsintatortát!
A csokis pudingot megfőzzük a tejjel, a kakaóporral és a cukorral és egy jó merőkanálnyi adagot félreteszünk belőle, a többit időnként megkeverjük, hogy hűljön. A félretett pudinghoz hozzákeverjük az őrölt fahéjat.
A tepsit kibéleljük folpackkal.
20 db palacsintát megtöltünk nutellával és feltekerünk, 10 db-ot pedig csokipudinggal szintén töltünk és tekerünk.
A folpackkal kibélelt tepsi aljára rátesszük a fahéjas csokipudingot és egyenletesen elsimítjuk.
Ezután végigrakunk rajta 10 db nutellás palacsintát, majd még egy merőkanál pudingot rásimítunk.
Középre kerül a sima csokis pudingos palacsinta, ezután szintén csokipuding réteg következik, végül legfelülre a maradék 10 db nutellás palacsintát rakjuk végig. A tetejére rásimítjuk a maradék csokipudingot és legalább 12 órára betesszük a hűtőszekrénybe!
Másnap reggel, folytatjuk a tortakészítést.
A vaníliás pudingot megfőzzük a tejjel és a cukorral, majd félretesszük, időnként megkevergetjük.
A nektarint megmossuk, kettévágjuk, magját kiszedjük és vékonyabb cikkekre vágjuk.
Egy tálcát helyezünk a palacsintákkal megrakott tepsire és egy óvatos, de határozott mozdulattal átfordítjuk a tesit a tálcára. Vigyázat, ekkor már elég nehéz a tepsi! :)
Lehúzzuk róla a folpackot és az ekkorra már kissé visszahűlt vanília pudinggal bevonjuk a tetejét. Széleit kirakjuk a nektarin cikkekkel úgy, hogy egy kicsi peremet képezzenek.
A tortazselét a tasakon leírtak szerint elkészítjük.
A mirelit apró gyümölcsökkel megpakoljuk a vanília pudingot (vállalkozó szellemű konyhatündérek szülinapi/névnapi mintákat is készíthetnek), végül a közepéből kiindulva kőrkörösen ráöntjük a gyümölcskocsonyát! Mivel a gyümölcs fagyasztott állagú, pillanatok alatt rádermed a még meleg kocsonya!
A kész tortát visszatesszük a hűtőszekrénybe, legalább 2 óra hűlés kell neki, hogy szépen összeálljon és ezután gusztán szeletelhető!
Nagyon tömény és nagyon kiadós, laktató családi kalóriabomba! :)
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Hatalmas adag, tehát elsősorban családi ünnepekre, szülinapra/névnapra ajánlom.
Nálunk egy finom bajai halászlé után került terítékre a lányom szülinapi meglepi tortája volt. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »