Citromos-mákos palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 23 dkg finomliszt
- 3 dkg barnacukor vagy kristálycukor
- 2 g szódabikarbóna
- 5 g sütőpor
- 3 dkg mák (darált és nem darált is tökéletes)
- csipet só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 dkg vaj
- 3,75 dl tej
- fél citrom frissen facsart leve
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítése:
A liszthez hozzáadom a cukrot, a mákot, a sütőport, a szódabikarbónát, a citromhéjat, a sót és egy kézi habverővel összekeverem, hogy levegő kerüljön közé.
A tojáshoz adom a citromlevet, a tejet, az olvasztott vajat, alaposan összekeverem majd két-három részletben hozzáadom a lisztes keveréket és csomómentesre keverem.
Tarkedli vagy palacsinta sütőben, tetszőleges méretű palacsintákat sütök.
Ízlés szerint porcukorral megszórva kínálom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »