Citromos-mákos palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 23 dkg finomliszt
- 3 dkg barnacukor vagy kristálycukor
- 2 g szódabikarbóna
- 5 g sütőpor
- 3 dkg mák (darált és nem darált is tökéletes)
- csipet só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 dkg vaj
- 3,75 dl tej
- fél citrom frissen facsart leve
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítése:
A liszthez hozzáadom a cukrot, a mákot, a sütőport, a szódabikarbónát, a citromhéjat, a sót és egy kézi habverővel összekeverem, hogy levegő kerüljön közé.
A tojáshoz adom a citromlevet, a tejet, az olvasztott vajat, alaposan összekeverem majd két-három részletben hozzáadom a lisztes keveréket és csomómentesre keverem.
Tarkedli vagy palacsinta sütőben, tetszőleges méretű palacsintákat sütök.
Ízlés szerint porcukorral megszórva kínálom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »