Citromos-mákos palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 23 dkg finomliszt
- 3 dkg barnacukor vagy kristálycukor
- 2 g szódabikarbóna
- 5 g sütőpor
- 3 dkg mák (darált és nem darált is tökéletes)
- csipet só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 dkg vaj
- 3,75 dl tej
- fél citrom frissen facsart leve
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítése:
A liszthez hozzáadom a cukrot, a mákot, a sütőport, a szódabikarbónát, a citromhéjat, a sót és egy kézi habverővel összekeverem, hogy levegő kerüljön közé.
A tojáshoz adom a citromlevet, a tejet, az olvasztott vajat, alaposan összekeverem majd két-három részletben hozzáadom a lisztes keveréket és csomómentesre keverem.
Tarkedli vagy palacsinta sütőben, tetszőleges méretű palacsintákat sütök.
Ízlés szerint porcukorral megszórva kínálom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »