Citromos amerikai palacsinta zabpehellyel recept

Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 5 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0,5 csomag sütőpor
- reszelt citromhéj
- 0,5 citrom leve
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj
- 3-4 ek zabpehely
- 3 dl író (v. tej)
- csipet só
Elkészítése:
Először az írót készítsük el, mert annak kb. 20 percet állnia kell. Írót igen egyszerűen készíthetünk mi magunk is, csak tej és citromlé kell hozzá.
3 dl tejbe nyomjuk bele egy fél citromnak a levét, és keverjük össze. Ezután hagyjuk kb. 20 percig szobahőmérsékleten állni. Az idő lejárta után egy sűrűbb, aludttejhez hasonló állagot fogunk kapni. Az így készült íróval a palacsinta sokkal krémesebb lesz, mintha sima tejet öntöttünk volna hozzá.
Egy tálba üssük fel a tojásokat, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, egy csipet sót, és kézi habverővel keverjük ki. Ezután keverjük hozzá az írót (v. a tejet), 0,5 citrom levét, majd szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet. Pár perc alatt keverjük sima állagúra, majd tegyük be a hűtőbe pár órára a masszát. (Akár előző este is bekeverhetjük a masszát, és másnapig hagyjuk a hűtőben pihenni.)
Mielőtt hozzálátnánk a palacsintasütéshez, vegyük ki a hűtőből az előzőleg bekevert masszát, és fakanállal keverjük hozzá a zabpelyhet és az olvasztott vajat.
Egy teflon serpenyőt kenjünk ki olajjal, és hevítsük fel. Ezután kanalazzunk bele a masszából kisebb halmokat, majd szép lassan süssük a palacsinták mindkét oldalát szép barnára.
Tálaláskor ízlés szerint lekvárral kínáljuk.
A citromos amerikai palacsinta zabpehellyel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 32 g
Zsír: 9 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »