Burgonyás palacsinta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg főtt, áttört burgonya
- kb 25-30 dkg liszt
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - ízlés szerint 3-4 gerezd reszelt fokhagyma
- kávéskanál cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- só, bors, vágott snidling
- kb 2-3 dl langyos tej
Öntet:
- 3 dl tejföl
- ízlés szerint só, bors,
- fokhagymapor vagy frissen reszelt fokhagyma
Elkészítése:
A burgonyát megfőzzük, még melegen összetörjük és kihűtjük.
Beletesszük a kihűlt burgonyát egy tálba, hozzáadjuk a többi alapanyagot és jól kikeverjük. Annyi tejet adunk hozzá, hogy sűrűbb legyen a megszokott palacsintatésztánál. 10 percig pihentetjük.
A tésztából palacsintákat sütünk olajozott serpenyőben.
Nálunk pörkölt került mellé, fűszeres öntettel.
Az öntet hozzávalóit jól összekeverjük
Természetesen fogyaszthatjuk csak magában a palacsintákat, úgyis tökéletesek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









