Burgonyás palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg főtt, áttört burgonya
- kb 25-30 dkg liszt
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- ízlés szerint 3-4 gerezd reszelt fokhagyma
- kávéskanál cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- só, bors, vágott snidling
- kb 2-3 dl langyos tej
Öntet:
- 3 dl tejföl
- ízlés szerint só, bors,
- fokhagymapor vagy frissen reszelt fokhagyma
Elkészítése:
A burgonyát megfőzzük, még melegen összetörjük és kihűtjük.
Beletesszük a kihűlt burgonyát egy tálba, hozzáadjuk a többi alapanyagot és jól kikeverjük. Annyi tejet adunk hozzá, hogy sűrűbb legyen a megszokott palacsintatésztánál. 10 percig pihentetjük.
A tésztából palacsintákat sütünk olajozott serpenyőben.
Nálunk pörkölt került mellé, fűszeres öntettel.
Az öntet hozzávalóit jól összekeverjük
Természetesen fogyaszthatjuk csak magában a palacsintákat, úgyis tökéletesek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »