Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonyás palacsinta recept

Burgonyás palacsinta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg főtt, áttört burgonya
    • kb 25-30 dkg liszt
    • 3 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • ízlés szerint 3-4 gerezd reszelt fokhagyma
    • kávéskanál cukor
    • 1 teáskanál sütőpor
    • só, bors, vágott snidling
    • kb 2-3 dl langyos tej

    Öntet:

    • 3 dl tejföl
    • ízlés szerint só, bors,
    • fokhagymapor vagy frissen reszelt fokhagyma

    Elkészítése:

    A burgonyát megfőzzük, még melegen összetörjük és kihűtjük.

    Beletesszük a kihűlt burgonyát egy tálba, hozzáadjuk a többi alapanyagot és jól kikeverjük. Annyi tejet adunk hozzá, hogy sűrűbb legyen a megszokott palacsintatésztánál. 10 percig pihentetjük.

    A tésztából palacsintákat sütünk olajozott serpenyőben.

    Nálunk pörkölt került mellé, fűszeres öntettel.

    Az öntet hozzávalóit jól összekeverjük

    Természetesen fogyaszthatjuk csak magában a palacsintákat, úgyis tökéletesek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá