Burgonyás palacsinta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 50 dkg főtt, áttört burgonya
  • kb 25-30 dkg liszt
  • 3 egész tojás
  • ízlés szerint 3-4 gerezd reszelt fokhagyma
  • kávéskanál cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • só, bors, vágott snidling
  • kb 2-3 dl langyos tej

Öntet:

  • 3 dl tejföl
  • ízlés szerint só, bors,
  • fokhagymapor vagy frissen reszelt fokhagyma

Elkészítése:

A burgonyát megfőzzük, még melegen összetörjük és kihűtjük.

Beletesszük a kihűlt burgonyát egy tálba, hozzáadjuk a többi alapanyagot és jól kikeverjük. Annyi tejet adunk hozzá, hogy sűrűbb legyen a megszokott palacsintatésztánál. 10 percig pihentetjük.

A tésztából palacsintákat sütünk olajozott serpenyőben.

Nálunk pörkölt került mellé, fűszeres öntettel.

Az öntet hozzávalóit jól összekeverjük

Természetesen fogyaszthatjuk csak magában a palacsintákat, úgyis tökéletesek.