Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bécsi túrós palacsinta recept

Bécsi túrós palacsinta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Hozzávalók 12 darabhoz:

    • 4 dl tej
    • 3 dl finomliszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • étolaj a kisütéshez

    Krémhez:

    • 50 dkg túró
    • 15 dkg mazsola
    • 10 dkg cukor
    • 10 dkg vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1 citrom héja

    Öntethez

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl édes habtejszín
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Elkészítése:

    Palacsinta készítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral fehérre keverjük, hozzáadjuk a tejet, majd a lisztet és csomómentesre keverjük. Óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot. Tegyük félre pihenni a tésztát, majd palacsintasütőben süssük ki egyesével őket. (Mindegyik palacsinta alá tegyünk kevés olajat.)

    Töltelék készítése:

    A mazsolát áztassuk be forró vízbe. A tojásokat válaszuk szét és a fehérjét verjük kemény habbá. A vajat habosítsuk ki a cukorral, adjuk hozzá a tojássárgákat, majd keverjük bele az áttört túrót is, a citromhéjat, majd a lecsepegtetett mazsolát. Óvatosan forgassuk bele a tojáshabot.

    Öntet készítése:

     

    Az öntethez keverd össze jól a tojást a vaníliás cukorral és a tejszínnel. Akkor jó, ha már habos.

    Töltsd meg a palacsintákat a túrós krémmel, majd vágd ketté és sorakoztasd vajjal kikent hőálló tálba és csorgasd a tetejükre az öntetet.

    Előmelegített sütőben, 180 fokon 20 perc alatt süsd a tésztát arany barnára.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá