Bécsi túrós palacsinta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 4 dl tej
  • 3 dl finomliszt
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • étolaj a kisütéshez

Krémhez:

  • 50 dkg túró
  • 15 dkg mazsola
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom héja

Öntethez

  • 2 tojás
  • 2 dl édes habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

Palacsinta készítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral fehérre keverjük, hozzáadjuk a tejet, majd a lisztet és csomómentesre keverjük. Óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot. Tegyük félre pihenni a tésztát, majd palacsintasütőben süssük ki egyesével őket. (Mindegyik palacsinta alá tegyünk kevés olajat.)

Töltelék készítése:

A mazsolát áztassuk be forró vízbe. A tojásokat válaszuk szét és a fehérjét verjük kemény habbá. A vajat habosítsuk ki a cukorral, adjuk hozzá a tojássárgákat, majd keverjük bele az áttört túrót is, a citromhéjat, majd a lecsepegtetett mazsolát. Óvatosan forgassuk bele a tojáshabot.

Öntet készítése:

 

Az öntethez keverd össze jól a tojást a vaníliás cukorral és a tejszínnel. Akkor jó, ha már habos.

Töltsd meg a palacsintákat a túrós krémmel, majd vágd ketté és sorakoztasd vajjal kikent hőálló tálba és csorgasd a tetejükre az öntetet.

Előmelegített sütőben, 180 fokon 20 perc alatt süsd a tésztát arany barnára.