Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Amerikai palacsinta recept

Amerikai palacsinta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg liszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 teáskanál sütőpor
    • 1,5-2 dl tej
    • 2 teáskanál cukor
    • egy csipet só
    • vaj
    • juharszirup, vagy bármilyen más édesség

    Elkészítés:

    Először válasszuk ketté a tojásokat. A tojások sárgáját habverő segítségével a cukorral együtt keverjük addig, amíg ki nem világosodik.

    Ezt követően adjuk hozzá a lisztet, a tejet és a sütőport, majd keverjük őket simára.

    A tojások fehérjéjét verjük kemény habbá a csipet sóval. A habot szépen forgassuk bele a lisztes masszába, és már kész is vagyunk a tésztával.

    Egy tapadásmentes serpenyőben melegítsük fel a vajat, majd kanalazzunk bele a palacsinta tésztából.

    Az amerikai palacsinta esetében sokkal kisebb átmérőjű palacsintákat kell sütni, így a tésztát nem kell a serpenyő szélére eljuttatni. A palacsinták mindkét oldalát süssük szép pirosra.

    Az amerikai palacsintát fogyaszthatjuk juharsziruppal, édes mogyorókrémmel, vaníliás sodóval, gyümölcscsel vagy bármilyen más finomsággal.

    Jó étvágyat!

    Az amerikai palacsinta tésztája a francia palacsintával ellentétben nem vékony (már-már átlátszó, ahogy a francia palacsintát szeretem), hanem vastag, sokkal tartalmasabb, fogyasztásakor jobban érvényesül a tészta állaga, és az íze.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá