Amerikai palacsinta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1,5-2 dl tej
  • 2 teáskanál cukor
  • egy csipet só
  • vaj
  • juharszirup, vagy bármilyen más édesség

Elkészítés:

Először válasszuk ketté a tojásokat. A tojások sárgáját habverő segítségével a cukorral együtt keverjük addig, amíg ki nem világosodik.

Ezt követően adjuk hozzá a lisztet, a tejet és a sütőport, majd keverjük őket simára.

A tojások fehérjéjét verjük kemény habbá a csipet sóval. A habot szépen forgassuk bele a lisztes masszába, és már kész is vagyunk a tésztával.

Egy tapadásmentes serpenyőben melegítsük fel a vajat, majd kanalazzunk bele a palacsinta tésztából.

Az amerikai palacsinta esetében sokkal kisebb átmérőjű palacsintákat kell sütni, így a tésztát nem kell a serpenyő szélére eljuttatni. A palacsinták mindkét oldalát süssük szép pirosra.

Az amerikai palacsintát fogyaszthatjuk juharsziruppal, édes mogyorókrémmel, vaníliás sodóval, gyümölcscsel vagy bármilyen más finomsággal.

Jó étvágyat!

Az amerikai palacsinta tésztája a francia palacsintával ellentétben nem vékony (már-már átlátszó, ahogy a francia palacsintát szeretem), hanem vastag, sokkal tartalmasabb, fogyasztásakor jobban érvényesül a tészta állaga, és az íze.