Hozzávalók:
Elkészítés:
Először válasszuk ketté a tojásokat. A tojások sárgáját habverő segítségével a cukorral együtt keverjük addig, amíg ki nem világosodik.
Ezt követően adjuk hozzá a lisztet, a tejet és a sütőport, majd keverjük őket simára.
A tojások fehérjéjét verjük kemény habbá a csipet sóval. A habot szépen forgassuk bele a lisztes masszába, és már kész is vagyunk a tésztával.
Egy tapadásmentes serpenyőben melegítsük fel a vajat, majd kanalazzunk bele a palacsinta tésztából.
Az amerikai palacsinta esetében sokkal kisebb átmérőjű palacsintákat kell sütni, így a tésztát nem kell a serpenyő szélére eljuttatni. A palacsinták mindkét oldalát süssük szép pirosra.
Az amerikai palacsintát fogyaszthatjuk juharsziruppal, édes mogyorókrémmel, vaníliás sodóval, gyümölcscsel vagy bármilyen más finomsággal.
Jó étvágyat!
Az amerikai palacsinta tésztája a francia palacsintával ellentétben nem vékony (már-már átlátszó, ahogy a francia palacsintát szeretem), hanem vastag, sokkal tartalmasabb, fogyasztásakor jobban érvényesül a tészta állaga, és az íze.