Amerikai palacsinta recept

Hozzávalók:
- 1/2 csomag sütőpor
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csipet só
- 2 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg liszt
- 1 nagy pohár tejföl
Elkészítése:
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját a tejföllel és egy csipet sóval simára keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert fehérjébe. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és óvatos mozdulatokkal hozzáadjuk a habos masszához.
Egy serpenyőt előmelegítünk, majd merőkanállal kb. 1 cm magas, kis halmokat teszünk bele. A palacsinták mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Önmagában is nagyon finom, de még különlegesebbé tehetjük juharsziruppal, csokoládéöntettel, vagy akár friss gyümölcsökkel tálalva.
Tipp:
Az amerikai palacsinta az egyik legegyszerűbb és legfinomabb nassolnivaló, ami gyorsan elkészül és laktató is. Akár magában, akár édes szirupokkal, csokiöntettel megbolondítva is garantáltan kedvenc lesz, ha egyszer kipróbálod!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »