Amerikai palacsinta recept
Hozzávalók:
- 1/2 csomag sütőpor
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csipet só
- 2 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg liszt
- 1 nagy pohár tejföl
Elkészítése:
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját a tejföllel és egy csipet sóval simára keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert fehérjébe. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és óvatos mozdulatokkal hozzáadjuk a habos masszához.
Egy serpenyőt előmelegítünk, majd merőkanállal kb. 1 cm magas, kis halmokat teszünk bele. A palacsinták mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Önmagában is nagyon finom, de még különlegesebbé tehetjük juharsziruppal, csokoládéöntettel, vagy akár friss gyümölcsökkel tálalva.
Tipp:
Az amerikai palacsinta az egyik legegyszerűbb és legfinomabb nassolnivaló, ami gyorsan elkészül és laktató is. Akár magában, akár édes szirupokkal, csokiöntettel megbolondítva is garantáltan kedvenc lesz, ha egyszer kipróbálod!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









