Amerikai palacsinta recept

Hozzávalók:
- 1/2 csomag sütőpor
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csipet só
- 2 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg liszt
- 1 nagy pohár tejföl
Elkészítése:
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját a tejföllel és egy csipet sóval simára keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert fehérjébe. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és óvatos mozdulatokkal hozzáadjuk a habos masszához.
Egy serpenyőt előmelegítünk, majd merőkanállal kb. 1 cm magas, kis halmokat teszünk bele. A palacsinták mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Önmagában is nagyon finom, de még különlegesebbé tehetjük juharsziruppal, csokoládéöntettel, vagy akár friss gyümölcsökkel tálalva.
Tipp:
Az amerikai palacsinta az egyik legegyszerűbb és legfinomabb nassolnivaló, ami gyorsan elkészül és laktató is. Akár magában, akár édes szirupokkal, csokiöntettel megbolondítva is garantáltan kedvenc lesz, ha egyszer kipróbálod!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »