Amerikai palacsinta recept
Hozzávalók:
- 1/2 csomag sütőpor
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csipet só
- 2 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg liszt
- 1 nagy pohár tejföl
Elkészítése:
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját a tejföllel és egy csipet sóval simára keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert fehérjébe. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és óvatos mozdulatokkal hozzáadjuk a habos masszához.
Egy serpenyőt előmelegítünk, majd merőkanállal kb. 1 cm magas, kis halmokat teszünk bele. A palacsinták mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Önmagában is nagyon finom, de még különlegesebbé tehetjük juharsziruppal, csokoládéöntettel, vagy akár friss gyümölcsökkel tálalva.
Tipp:
Az amerikai palacsinta az egyik legegyszerűbb és legfinomabb nassolnivaló, ami gyorsan elkészül és laktató is. Akár magában, akár édes szirupokkal, csokiöntettel megbolondítva is garantáltan kedvenc lesz, ha egyszer kipróbálod!