Hozzávalók:
Elkészítése:
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját a tejföllel és egy csipet sóval simára keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert fehérjébe. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és óvatos mozdulatokkal hozzáadjuk a habos masszához.
Egy serpenyőt előmelegítünk, majd merőkanállal kb. 1 cm magas, kis halmokat teszünk bele. A palacsinták mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Önmagában is nagyon finom, de még különlegesebbé tehetjük juharsziruppal, csokoládéöntettel, vagy akár friss gyümölcsökkel tálalva.
Az amerikai palacsinta az egyik legegyszerűbb és legfinomabb nassolnivaló, ami gyorsan elkészül és laktató is. Akár magában, akár édes szirupokkal, csokiöntettel megbolondítva is garantáltan kedvenc lesz, ha egyszer kipróbálod!