Amerikai palacsinta recept

Hozzávalók:
- 190 g liszt
- 10 g sütőpor
- 6 g só
- 10 g porcukor
- 295 ml tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 45 g vaj
- 1 tk étolaj a sütéshez
Elkészítése:
Egy keverőtálban összekeverem a lisztet, a cukrot, a sót, valamint a sütőport és a halom közepébe egy mélyedést készítek. A vajat felolvasztom, majd a fentebb említett mélyedésbe töltöm a tojással és a tejjel együtt.
Anyukám úgy szokta készíteni, hogy a tojást szétválasztja, a fehérjét felveri habnak, majd nagyon óvatosan, a már csomómentes palacsintatésztához keveri azt. Az Ő módszerével még légiesebb állag érhető el.
Kézi habverővel csomómentes tésztává keverem. A palacsintasütőbe egy teáskanálnyi étolajat öntök, amit egy ecsettel szétkenek. A sütés során további olajozásra már nem lesz szükség.
A serpenyőt felforrósítom, majd visszaveszem a lángot közepesre. Körülbelül 1 deciliternyi mennyiségű masszát szedek egyszerre a palacsintasütőbe. 1-2 perc elteltével, mikor megjelennek a kis lyukacskát, alá tudok nyúlni, hogy lássam, világosbarna-e már. Ha igen, egy lapát segítségével, gyors mozdulattal átfordítom, és további fél percig sütöm a palacsinta másik oldalát is.
Ezt a folyamatot folytatom, míg az összes tészta elfogy.
Én lekvárral tálaltam, de csokiöntettel, juharsziruppal, akár joghurttal és mézzel is nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »