Amerikai palacsinta recept

Hozzávalók:
- 190 g liszt
- 10 g sütőpor
- 6 g só
- 10 g porcukor
- 295 ml tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 45 g vaj
- 1 tk étolaj a sütéshez
Elkészítése:
Egy keverőtálban összekeverem a lisztet, a cukrot, a sót, valamint a sütőport és a halom közepébe egy mélyedést készítek. A vajat felolvasztom, majd a fentebb említett mélyedésbe töltöm a tojással és a tejjel együtt.
Anyukám úgy szokta készíteni, hogy a tojást szétválasztja, a fehérjét felveri habnak, majd nagyon óvatosan, a már csomómentes palacsintatésztához keveri azt. Az Ő módszerével még légiesebb állag érhető el.
Kézi habverővel csomómentes tésztává keverem. A palacsintasütőbe egy teáskanálnyi étolajat öntök, amit egy ecsettel szétkenek. A sütés során további olajozásra már nem lesz szükség.
A serpenyőt felforrósítom, majd visszaveszem a lángot közepesre. Körülbelül 1 deciliternyi mennyiségű masszát szedek egyszerre a palacsintasütőbe. 1-2 perc elteltével, mikor megjelennek a kis lyukacskát, alá tudok nyúlni, hogy lássam, világosbarna-e már. Ha igen, egy lapát segítségével, gyors mozdulattal átfordítom, és további fél percig sütöm a palacsinta másik oldalát is.
Ezt a folyamatot folytatom, míg az összes tészta elfogy.
Én lekvárral tálaltam, de csokiöntettel, juharsziruppal, akár joghurttal és mézzel is nagyon finom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »