Amerikai palacsinta recept

Hozzávalók:
- 190 g liszt
- 10 g sütőpor
- 6 g só
- 10 g porcukor
- 295 ml tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 45 g vaj
- 1 tk étolaj a sütéshez
Elkészítése:
Egy keverőtálban összekeverem a lisztet, a cukrot, a sót, valamint a sütőport és a halom közepébe egy mélyedést készítek. A vajat felolvasztom, majd a fentebb említett mélyedésbe töltöm a tojással és a tejjel együtt.
Anyukám úgy szokta készíteni, hogy a tojást szétválasztja, a fehérjét felveri habnak, majd nagyon óvatosan, a már csomómentes palacsintatésztához keveri azt. Az Ő módszerével még légiesebb állag érhető el.
Kézi habverővel csomómentes tésztává keverem. A palacsintasütőbe egy teáskanálnyi étolajat öntök, amit egy ecsettel szétkenek. A sütés során további olajozásra már nem lesz szükség.
A serpenyőt felforrósítom, majd visszaveszem a lángot közepesre. Körülbelül 1 deciliternyi mennyiségű masszát szedek egyszerre a palacsintasütőbe. 1-2 perc elteltével, mikor megjelennek a kis lyukacskát, alá tudok nyúlni, hogy lássam, világosbarna-e már. Ha igen, egy lapát segítségével, gyors mozdulattal átfordítom, és további fél percig sütöm a palacsinta másik oldalát is.
Ezt a folyamatot folytatom, míg az összes tészta elfogy.
Én lekvárral tálaltam, de csokiöntettel, juharsziruppal, akár joghurttal és mézzel is nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »