Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás palacsinta recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • palacsinta tészta (attól függően, hogy mekkora a család és mennyi időnk van)

    Töltelékhez:

    • 70 dkg alma
    • 5 dkg margarin
    • 1 citrom
    • 5 dkg dióbél
    • fahéj
    • vaníliás cukor
    • 1dl fehérbor
    • ízlés szerint cukor

    Elkészítése:

    Az almát meghámozzuk és lereszeljük.

    Kikavarjuk a palacsinta tésztát egy kicsit sűrűbbre és az alma 1/3-át is hozzáadjuk.

    A többi almát lábasba tesszük, ráöntjük a bort, ízlés szerint adunk hozzá cukrot, belerakjuk a citrom héját, a levét, a fahéjat és a vaníliás cukrot.

    Fedővel letakarva alma pépet készítünk. Ezzel töltjük meg a palacsintákat.

    Vajazott tűzálló tálba vagy tepsibe tesszük, megszórjuk durvára tört vagy vagdalt dióval.

    Cukrot szórunk rá, kevés olvasztott margarinnal locsoljuk és sütőbe tesszük míg jól át nem melegszik.

    Persze ha sok palacsintát sütünk ki akkor a töltelék mennyiségét is növeljük, meg persze attól is függ ki szereti kicsit vagy nagyon megtöltve a palacsintát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá