Hozzávalók:
Töltelékhez:
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk és lereszeljük.
Kikavarjuk a palacsinta tésztát egy kicsit sűrűbbre és az alma 1/3-át is hozzáadjuk.
A többi almát lábasba tesszük, ráöntjük a bort, ízlés szerint adunk hozzá cukrot, belerakjuk a citrom héját, a levét, a fahéjat és a vaníliás cukrot.
Fedővel letakarva alma pépet készítünk. Ezzel töltjük meg a palacsintákat.
Vajazott tűzálló tálba vagy tepsibe tesszük, megszórjuk durvára tört vagy vagdalt dióval.
Cukrot szórunk rá, kevés olvasztott margarinnal locsoljuk és sütőbe tesszük míg jól át nem melegszik.
Persze ha sok palacsintát sütünk ki akkor a töltelék mennyiségét is növeljük, meg persze attól is függ ki szereti kicsit vagy nagyon megtöltve a palacsintát.