Almás palacsinta tepsiben recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta
- 2 bögre rétesliszt
- 2 bögre 2,8%-os tej
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (közepes, “M”-es méretű)
- 5 evőkanál kristálycukor
- 1 kiskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 0,5 bögre víz (szóda)
Tepsi kenéséhez
- 2 evőkanál vaj
Tetejére
- 3 db alma
- 5 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál fahéj (őrölt)
Elkészítése:
Tészta hozzávalóit robotgépben összekeverem, majd előmelegített 180 fokos sütőben közepes nagyságú kivajazott tepsibe öntöm.
Almákat meghámozom és vékony szeletekre vágom. A porcukrot a fahéjjal összekeverem.
A tésztára rárakom a vékony almaszeleteket, majd megszórom a fahéjas cukorral.
180 fokon tűpróbáig sütöm.
Tipp:
Én dupla mennyiségű alapanyagokból készítettem.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »