Almás palacsinta tepsiben recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta
- 2 bögre rétesliszt
- 2 bögre 2,8%-os tej
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (közepes, “M”-es méretű)
- 5 evőkanál kristálycukor
- 1 kiskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 0,5 bögre víz (szóda)
Tepsi kenéséhez
- 2 evőkanál vaj
Tetejére
- 3 db alma
- 5 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál fahéj (őrölt)
Elkészítése:
Tészta hozzávalóit robotgépben összekeverem, majd előmelegített 180 fokos sütőben közepes nagyságú kivajazott tepsibe öntöm.
Almákat meghámozom és vékony szeletekre vágom. A porcukrot a fahéjjal összekeverem.
A tésztára rárakom a vékony almaszeleteket, majd megszórom a fahéjas cukorral.
180 fokon tűpróbáig sütöm.
Tipp:
Én dupla mennyiségű alapanyagokból készítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »