Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás palacsinta recept

Almás palacsinta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 15 dkg fehér liszt
  • 5 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 1 dl tej
  • 2,5 dl ásványvíz
  • 0,5 kg reszelt alma
  • 1 tk cukor (vagy 2-3 csepp folyékony édesítő)
  • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
  • 1 citrom reszelt héja

Tálaláshoz:

  • porcukor
  • fahéj
  • gyümölcs

Elkészítése:

Az almát megmossuk, megpucoljuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.

A lisztből, tojásból és a tejből egy kevés sóval csomómentes palacsintatésztát készítünk. Hozzáadjuk a lereszelt almát, a citrom reszelt héját és a cukrot (vagy édesítőt).

A palacsintasütőt felforrósítjuk, kevés olajjal kikenjük, merünk rá a palacsinta tésztájából, és mindkét oldalát szép világosra sütjük.

Semmiképp ne a legmagasabb hőfokon süssük, mert hamar leég, és a közepe nem sül meg. (Kb. 2 perc az egyik oldala, 1 perc a másik.)

Fahéjjal és cukorral kínáljuk, de adhatunk mellé bármilyen gyümölcsöt is.

Jó étvágyat!

A almás palacsinta kalória és tápérték tartalma:

Kalória: 105 kcal
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 20 g
Zsír: 2 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

Hozzáadom a receptfüzethez

Őket is nézd meg!

Szólj hozzá