Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás – kelt tésztás palacsinta recept

Almás – kelt tésztás palacsinta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg finomliszt
    • 2 dkg élesztő
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1/2 l tej
    • 1 teáskanál cukor
    • 2 db alma
    • csipet só
    • étolaj a sütéshez
    • fahéjas cukor a tálaláshoz

    Elkészítése:

    Az élesztőt 1 dl langyos, cukrozott tejbe morzsolom és 5 perc alatt habosra futtatom. Közben az almákat egy nagylyukú reszelőn lereszelem.

    A liszthez hozzáadom a tojásokat, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a reszelt almát és egy csipet sót. Sűrű palacsintatésztát kapok, amit meleg helyen 45 percig kelesztek.

    A megkelt tésztát palcsinta sütőben kisütöm. A kisütött palacsintákat fahéjas cukorral ízesítem és négy részbe hajtom. A megadott mennyiségekből kb. 8 db vastag tésztás, illatos palacsinta készül.

    Tipp:

    Szárított élesztővel is készíthető (ekkor az élesztőt nem kell külön felfuttatni).

    A almás – kelt tésztás palacsinta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 150 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 21 g
    Zsír: 4 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá