Almás – kelt tésztás palacsinta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Almás – kelt tésztás palacsinta

Hozzávalók:

  • 30 dkg finomliszt
  • 2 dkg élesztő
  • 3 db tojás
  • 1/2 l tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 db alma
  • csipet só
  • étolaj a sütéshez
  • fahéjas cukor a tálaláshoz

Elkészítése:

Az élesztőt 1 dl langyos, cukrozott tejbe morzsolom és 5 perc alatt habosra futtatom. Közben az almákat egy nagylyukú reszelőn lereszelem.

A liszthez hozzáadom a tojásokat, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a reszelt almát és egy csipet sót. Sűrű palacsintatésztát kapok, amit meleg helyen 45 percig kelesztek.

A megkelt tésztát palcsinta sütőben kisütöm. A kisütött palacsintákat fahéjas cukorral ízesítem és négy részbe hajtom. A megadott mennyiségekből kb. 8 db vastag tésztás, illatos palacsinta készül.

Tipp:

Szárított élesztővel is készíthető (ekkor az élesztőt nem kell külön felfuttatni).