Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-fahéjas palacsinta recept

Almás-fahéjas palacsinta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg finomliszt
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dl tej
    • 2-3 dl ásványvíz
    • 2 nagy alma
    • 1 kk reszelt citromhéj
    • 0,5 dl olaj
    • porcukor és fahéj

    Elkészítése:

    A tojásokat egy tálba ütjük és a vaníliás cukorral kikeverjük. Mehet bele a só, az olaj, a tej, a reszelt citromhéj, a finomliszt és annyi ásványvíz, hogy egy nem túl híg masszát kapjunk. Jó fél órát állni hagyjuk a bekevert masszát, ez idő alatt kicsit megduzzadnak a lisztszemcsék, összeáll a palacsinta alap.

    Meghámozzuk és lereszeljük az almákat és a palacsintamasszához keverjük. Kiolajozzuk a serpenyőnket és egy nagy merőkanálnyi tésztát elsimítunk benne. Kis lángon sütjük, hogy rendesen átsüljön, majd egy lapáttal alá nyúlva megfordítjuk, hogy mindkét oldal aranybarnára piruljon.

    Mivel ennek nem lesz külön tölteléke, ezért sütés után megszórjuk alaposan porcukros fahéjjal, és négyrét hajtva egy tálra tesszük. Ha minden palacsinta elkészült, akkor a tetejüket is bőven megszórjuk a cukros keverékkel. Lehet fogyasztani!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá