Áfonyahabos, mintás palacsinta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Palacsinta:
- 50 dkg liszt
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dl tej
- szükség szerint szódavíz
- 5 g só
- 1,5 dl étolaj
- 2 ek kakaópor
Töltelék:
- 2 dl tejszínhab
- áfonyalekvár
Elkészítése:
A palacsinta hozzávalóit (a kakaó kivételével) csomómentesre keverjük, és kb. fél órát állni hagyjuk.
Egy kiöntő pohárkába tegyük a kakaót, kevés tésztát öntsünk rá. Jól eldolgozzuk, még tegyünk hozzá egy kevés tésztát.
Kiolajozott, forró palacsintasütőbe először a kakaós masszából csináljunk mintát, mikor jól megszilárdult, öntsünk rá a világos tésztából, és süssük meg mindkét oldalát. A többi palacsintánál már nem szükséges olajat használni, mert benne van a tésztában. Süssük, amíg a tészta el nem fogyott.
A töltelékhez a tejszínt felverjük kemény habnak, áfonyalekvárral ízesítjük.
Betöltjük a palacsintákat, és felcsavarjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.