Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szerb leves recept

Szerb leves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg sertéscomb apróra vágva
    • 1 szál póréhagyma
    • 2 szál sárgarépa
    • 2 fej vöröshagyma
    • 5 dkg rizs
    • 2 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl tejföl
    • 1 csomó petrezselyemzöld
    • 1 evőkanál zsiradék
    • bors
    • citromlé
    • pirospaprika ízlés szerint

    Elkészítése:

    A felolvasztott zsiradékon megpörköljük az apróra vágott húst. Ráöntünk másfél liter vizet, lefedjük és lassú tűzön egy órán át főzzük.

    Azután sózzuk, borsozzuk, beletesszük a vékony szeletekre vágott póréhagymát, sárgarépát, nagyon apróra vágott hagymát és beledobjuk a megmosott rizst.

    Beleöntünk egy kevéske vizet, éppen csak annyit, amivel pótuljuk a vizet ami elfőtt. További fél órán át főzzük.

    Egy villa résein át belecsurgatjuk a felvert tojásokat, de ekkor már a fazekat levettük a tűzről.

    Ekkor adjuk hozzá a tejfölt és citromlével állítjuk be a végleges ízt. Apróra vágott petrezselyemzölddel díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá