Indiai csicseriborsó (Chana masala) recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 paradicsom
- 1 vöröshagyma
- chili paprika (szárított is jó)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 doboz (konzerv) csicseriborsó
- paradicsomsűrítmény
Indiai fűszerek:
- tikka massala/garam massala/őrölt koriander
- római kömény
- piros őrölt fűszerpaprika
Köretnek rizs, vagy házi kenyérlángos készíthető.
Elkészítése:
A vöröshagymát, zöldpaprikát, paradicsomot, fokhagymát apróra vágjuk.
A hagymát olajban megpirítjuk, amikor elkezd barnulni, az aprított paprikát hozzáadjuk, bőven megsózzuk, 5 percig pároljuk, majd fél merőkanál alaplével felöntjük.
A paradicsomot és a fokhagymát hozzáadjuk, 1-2 percig pároljuk. (Itt mehet bele gomba, vagy akár csirkehús is, aki tartalmasabban szeretné.)
1 evőkanál tikka massalát, 1 evőkanál goa vagy garam massalát, 1 teáskanál curryt, őrölt borsot, darál chili paprikát, 1 púpozott
teáskanál őrölt édes paprikát hozzáadunk, fél merőkanál alaplével elkeverjük, és 5 percig pároljuk. A fűszerektől ne féljünk, kicsit merjük megpörkölni, úgy jönnek ki az ízek igazán.
1 doboz csicseriborsót adunk hozzá, a doboz levének a felét hozzáöntjük, fél merőkanál alaplével 5 percig főzzük.
Az eddig megfőtt mártás felét (borsóval együtt) aprítógéppel pürésítjük, majd visszaöntjük a mártáshoz, és még 5 percig főzzük, vagy amíg elég sűrű lesz.
Tipp:
A különleges indiai, ázsiai jellegű fűszerekkel (koriander, római kömény, tikka massala) ne spóroljunk, az apróra vágott paradicsommal pedig nagyon különleges ízvilágot tapasztalhatunk meg!