Indiai csicseriborsó (Chana masala)

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 paradicsom
  • 1 vöröshagyma
  • chili paprika (szárított is jó)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz (konzerv) csicseriborsó
  • paradicsomsűrítmény

Indiai fűszerek:

  • tikka massala/garam massala/őrölt koriander
  • római kömény
  • piros őrölt fűszerpaprika

Köretnek rizs, vagy házi kenyérlángos készíthető.

 

Elkészítése:

A vöröshagymát, zöldpaprikát, paradicsomot, fokhagymát apróra vágjuk.

A hagymát olajban megpirítjuk, amikor elkezd barnulni, az aprított paprikát hozzáadjuk, bőven megsózzuk, 5 percig pároljuk, majd fél merőkanál alaplével felöntjük.

A paradicsomot és a fokhagymát hozzáadjuk, 1-2 percig pároljuk. (Itt mehet bele gomba, vagy akár csirkehús is, aki tartalmasabban szeretné.)

1 evőkanál tikka massalát, 1 evőkanál goa vagy garam massalát, 1 teáskanál curryt, őrölt borsot, darál chili paprikát, 1 púpozott
teáskanál őrölt édes paprikát hozzáadunk, fél merőkanál alaplével elkeverjük, és 5 percig pároljuk. A fűszerektől ne féljünk, kicsit merjük megpörkölni, úgy jönnek ki az ízek igazán.

1 doboz csicseriborsót adunk hozzá, a doboz levének a felét hozzáöntjük, fél merőkanál alaplével 5 percig főzzük.

Az eddig megfőtt mártás felét (borsóval együtt) aprítógéppel pürésítjük, majd visszaöntjük a mártáshoz, és még 5 percig főzzük, vagy amíg elég sűrű lesz.

Tipp:

A különleges indiai, ázsiai jellegű fűszerekkel  (koriander, római kömény, tikka massala) ne spóroljunk, az apróra vágott paradicsommal pedig nagyon különleges ízvilágot tapasztalhatunk meg!